vanNienke Gouda gaat verhuizen

  • Geplaatst op
  • Door Nienke
  • Geplaatst in Gouda, Verhuizen
vanNienke Gouda gaat verhuizen

Na heel lang wikken en wegen hebben we de knoop doorgehakt; We verhuizen vanNienke Gouda naar het noorden van het land en smeden daar verder aan de collecties en opdrachten.

Ruim 12 jaar geleden begon ik mijn goudsmederij avontuur in Gouda toen ik de winkel van Zigt sieraden kon overnemen. Het karakteristieke pandje aan de Dubbele Buurt deed al jaren dienst als goudsmederij en deze plek bleek een uitgelezen kans om aan iets moois te gaan bouwen.

Reparaties, opdrachten, collecties. Van klein en eenvoudig naar steeds verfijnder en exclusiever en de klantenkring bleef gestaag groeien. 8 jaar later waren we toe aan uitbreiding en deed zich de mogelijkheid voor een tweede winkel te openen in mijn geboorteplaats Heerenveen. De crowdfunding die we toen organiseerden binnen mijn netwerk van klanten in voornamelijk Gouda bleek een groot succes. 

Omdat de winkel in Gouda inmiddels een stabiele basis was voor mijn bedrijf, de locatie nog steeds perfect, maar uitbreiding op die plek fysiek niet mogelijk is, opende ik de nieuwe locatie en deelde ik mijn week op in twee dagen werk in Gouda en de overige in Friesland. Inmiddels voorzien van personeel bouwden we verder aan vanNienke.

4 jaar later heeft mijn bedrijf inmiddels een derde vestiging (in Sneek), wonen we in Friesland en lijkt ons werk steeds minder geconcentreerd te zijn op de winkel in Gouda. Niets is echter minder waar.

Hoewel een aantal personeelswisselingen mij vrij snel aan het denken hebben gezet, bleek mijn klantenkring in Gouda een zeer trouwe en door duidelijke communicatie en met het werken op afspraak bleken we zelfs in staat om met twee dagen in de week de vestiging in Gouda rendabel te houden. Het maakte me uiteindelijk niet gelukkig en dat zette me weer aan het denken. Een winkel hoort tenslotte 5 dagen per week open te kunnen zijn en het is logica dat de klant mij het liefst zelf spreekt. Hoe goed personeel ook haar best deed.

Geen moment heb ik ooit met tegenzin in een winkel gestaan. Of dat nu in Gouda was, in Heerenveen, of in Sneek. Het is allemaal mijn eigen. De reistijden en focus zijn echter reden om naar nieuwe mogelijkheden te zoeken. En zo zijn we met meerdere kandidaten in gesprek gegaan voor een overname van de winkel in Gouda. Helaas tot nu toe zonder gewenst resultaat.

CORONA

Sinds een jaar heeft corona de maatschappij volledig op z'n kop gezet en konden we hierop inspelen door meerdere online activiteiten in te gaan zetten. En jullie reageerden daar geweldig goed op! En dan loopt er een huurcontract af.... En komt er een moment om opnieuw keuzes te overwegen. En ik kan je verzekeren dat die keuze niet gemakkelijk was, maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. We sluiten een prachtige periode in Gouda af en het liefst deden we dat met een groot feest in mijn kleine winkeltje, maar helaas, dat zit er niet in. Corona heeft ons niet genekt, maar wel beperkt in wat we kunnen. Zoals bij de meesten van ons uiteraard. Corona heeft echter ook mogelijkheden gegeven en vooral inzicht gegeven in wat écht belangrijk is in het leven. De keuze om de winkel in Gouda te beëindigen lijkt me dan ook verantwoord en past binnen de visie die ik heb in hoe ik mijn bedrijf verder wil ontwikkelen.

De transitie naar meer online biedt sowieso de mogelijkheid om contact te houden en mijn netwerk aan klanten en kennissen in Gouda te blijven bieden wat ik de afgelopen 12 jaar ook al deed; De mogelijkheid voor reparaties, opdrachten en collectie verkoop. Een afspraak is zo gemaakt en met de thuisbezoeken die we tegenwoordig ook doen, is er misschien wel meer mogelijk dan ooit tevoren. Cadeaubonnen/Waardecheques die je nog hebt liggen blijven uiteraard gewoon geldig.

MEER VESTIGINGEN?

We breiden onze vestigingen online uit. Sinds 3 jaar zijn mijn sieraden naast onze eigen (web)winkels ook online verkrijgbaar op Bol.com. Ook deze shop beschouwen we als een officiële vanNienke vestiging en hier verwelkomen we je ook graag. Dit jaar zijn daar partnerovereenkomsten bijgekomen met Miinto Europe en last but not least Zalando. Vooral die laatste zien we als een teken van erkenning voor het merk vanNienke waar we de afgelopen jaren keihard aan gewerkt hebben. Nog dit kwartaal komen we hier online met mijn sieraden als één van de eerste kleine zelfstandige goudsmeden. We gaan door heel europa verkopen!

GEEN AFSCHEID

Wanneer we voor het laatst open zullen zijn in Gouda is nog niet helemaal bekend. Na de zomervakantie loopt het huurcontract af en tot die tijd gaan we bekijken wat de tijd brengt. Veel afspraken? Veel koopjesjagers? Een nieuwe lockdown? Misschien al eerder een nieuwe huurder voor het pand? Niemand weet het. Zodra we meer nieuws hebben over data dan hoor je dat natuurlijk direct. En tot die tijd zijn we er gewoon. Tot uiterlijk 1 oktober. En daarna vanaf de andere locaties gewoon verder. Ook voor de klanten uit Gouda :)

Ik dank iedereen die in de afgelopen 12 jaar heeft bijgedragen aan vanNienke, op welke wijze dan ook. Zonder jullie was het niet gelukt om de keuzes van nu te kunnen maken. We nemen geen afscheid, maar gaan gewoon door. Je bent welkom, op locatie, online, of wellicht.. bij jou thuis.

Nienke (en Michel en Kaatje natuurlijk!)

* We delen je gegevens niet met anderen.
PayPal iDEAL MasterCard Visa
Mijn account
Je bent niet ingelogd. Log in, of maak een account aan voor een nog prettiger winkel ervaring.
Taal
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »