Tijdens de Spelen van PyeongChang kreeg ik een bijzondere ring van mijn coach Jeroen Otter, die gemaakt is door vanNienke sieraden uit Heerenveen. In de goudsmederij ontstond het idee van dit label na een bijzondere kennismaking na afloop van de Olympische spelen van PyeongChang.

“ Tijdens de Spelen van PyeongChang kreeg ik een bijzondere ring van mijn coach Jeroen Otter, die gemaakt is door vanNienke sieraden uit Heerenveen. Mijn eerste kennismaking met Nienke! Na die Spelen mocht ik daar dankzij mijn behaalde prestaties 2 diamanten in de ring laten zetten door Nienke en zo ontstonden er een aantal bijzondere ideeën over nieuwe sieraden. Grappenderwijs concludeerden we beide een goudsmederij te bezitten. Zij in de vorm van haar atelier, ik in combinatie met mijn schaatsen. Nog geen half jaar later ben ik ontzettend trots dat ik jullie mijn eigen sieradenlijn kan presenteren. Geheel in mijn stijl en stuk voor stuk handgemaakte juweeltjes.” In de ontwerpen van Jorien kan je meerdere dingen herkennen. Wát exact dat mag je zelf invullen.

“Voor mij was bij het tot stand komen van dit ontwerp het belangrijkste dat de balans en combinatie van eenvoud en stijl goed moesten zijn. Naar mijn idee is dat uitstekend gelukt en biedt dit ontwerp nog veel meer mogelijkheden voor nieuwe sieraden. Ieder sieraad is met zorg en oog voor detail handgemaakt door de goudsmeden van Nienke in haar atelier in Heerenveen. Tijdens de openingstijden kan je vrij binnenlopen om te zien wat ze nog meer voor ontwerpen heeft liggen en hoe ze de sieraden maakt. Haar werkbank staat midden in de winkel.”

De sieraden zijn ook te bekijken en te bestellen op de site VanJorien!